Blog

Ako dovolenkovať na Slovensku čo najvýhodnejšie? Portál Slovago pozná odpoveď!

Ako dovolenkovať na Slovensku čo najvýhodnejšie? Portál Slovago pozná odpoveď!

1602246736-balon.webp

 

Portál Slovago.sk patrí medzi najkomplexnejšie portály ponúkajúce zaujímavé cestovateľské tipy a ponuky, ktoré využije každý, kto sa rozhodne dovolenkovať na Slovensku. O tom, čo všetko modernizovaný portál Slovago.sk ponúka, sme sa rozprávali s jeho zakladateľom, Tomášom Mateovičom.

Hlavným poslaním portálu Slovago.sk je prinášať horúce cestovateľské tipy, najvýhodnejšie ponuky ubytovania a prehľad zaujímavých akcií a atrakcií. Samozrejme, to všetko na území Slovenska. V modernom a prehľadom prostredí každý rýchlo nájde presne to, čo od dovolenky na Slovensku očakáva. Na jednom mieste si môžete zarezervovať ubytovanie aj všetky súvisiace atrakcie za najvýhodnejšie ceny.

Zaujíma vás, kto vlastne za portálom Slovago.sk stojí? Vyspovedali sme zakladateľa a prevádzkovateľa, Tomáša Mateoviča, ktorému sme položili niekoľko zvedavých otázok.


Dobrý deň, Tomáš. Môžete sa nám v krátkosti predstaviť? Čo Vás viedlo k založeniu portálu Slovago?

Som nepočujúci prevádzkovateľ cestovateľského portálu Slovago. Napriek sluchovému postihnutiu nemám problém s komunikáciou a vyhľadávam spoločnosť ľudí, s ktorými sa cítim dobre. Rád cestujem a spoznávam nové zaujímavé miesta. Práve preto som vytvoril projekt Slovago, kde nájdete cestovateľské tipy, ubytovacie zariadenia, množstvo atrakcií, podujatí, skvelý výber zliav a užitočné informácie na jednom mieste. Slovago je projekt, ktorého úlohou je zhromažďovať informácie z rôznych zdrojov a odkazovať na nich, vďaka čomu majú čitatelia prístup k úplnému obsahu. Okrem portálu spravujem aj fan page na Facebooku a Instagrame. Som veľmi rád, že môžem moju vášeň zdieľať s inými ľuďmi a inšpirovať ich k objavovaniu krás Slovenska.

Prečo práve Slovago? Vymýšľali ste si tento názov sami?

Originálny názov cestovateľského portálu Slovago vznikol spojením dvoch slov: SLOVA – Slovensko a GO – ísť. Z viac ako 20-tich názvov ma tento oslovil najviac. Názov portálu je dobre prepojený s logom a taktiež je aj ľahko zapamätateľný. Jeho význam spočíva v tom, že slúži ako praktický sprievodca dovolenkou a cestovaním po Slovensku.


V logu Slovago sa nachádza balón. Čo má symbolizovať?

Osobne veľmi rád lietam balónom a pozorujem z neho všetky krásy Slovenska. Práve pri letoch balónom som si uvedomil mnohé veci, ktoré som zakomponoval aj do portálu Slovago. Balón teda symbolizuje pohľad na Slovensko z vtáčej perspektívy, vďaka ktorému toho naraz vidíte a zistíte veľmi veľa. Presne takýto pohľad z balóna nadovolenkové možnosti na Slovensku sa snažíme priniesť návštevníkom našich stránok.

Čo bolo najkrajšie miesto, ktoré ste na Slovensku navštívili?

Objaviť všetky nádherné zákutia a spoznať zaujímavé miesta na Slovensku je snom asi každého z nás. Mojim najobľúbenejším miestom sú Vysoké Tatry, kam sa vždy rád vraciam. Táto lokalita vyzerá úžasne v každom ročnom období, ale mne sa zdajú najkrajšie v zime. Vysoké Tatry sú rajom pre turistiku a každého podmania svojou atmosférou.Kto ich aspoň raz navštívi, určite si ich zamiluje.




Slovensko alebo zahraničie? Kam cestujete radšej?

Cestovanie je moja vášeň a veľmi rád sa delím o svoje zážitky prostredníctvom fotografií. Cestujem väčšinou s manželkou, spolu sme už precestovali veľkú časť Európy. Slovensko je pre niekoho malá, no pre mňa veľká krajina. Krajina s bohatou kultúrou a históriou, dobrou geografickou polohou a rôznymi unikátmi. Milujem slovenskú prírodu a zároveň mám rád históriu. Všetky cesty si vždy rád naplánujem tak, aby sme s rodinou odchádzali s hlavou plnou nezabudnuteľných zážitkov. Okrem výnimočných foto momentov si z ďalekých ciest prinesiem domov aj drobný suvenír, na ktorý sa viažu vzácne spomienky z cestovania. Moja vášeň sa s každým novým miestom, ktoré navštívim, stupňuje. Práve preto stále hľadám nové fascinujúce miesta z rôznych kútov Slovenska. Typickým príkladom sú výlety na športové podujatia a adrenalínové atrakcie. Som veľmi rád, že každou sezónou pribúdajú nové a nové atrakcie, takže si máte naozaj z čoho vybrať. Pre mňa je cestovanie tým najlepším spôsobom, ako investovať svoj voľný čas a peniaze.


K cestovaniu patria aj zlé zážitky. Aký bol Váš najhorší?

Podľa mňa však neočakávané situácie patria k cestovaniu. Spomínam si na rok 2018, kedy som sa spolu s partiou počas pobytu v Tatranskej Lomnici chcel vyviezť lanovkou na Lomnický štít. Trúfli sme si ísť bez rezervácie a žiaľ, nevyhli sme sa dlhým kolónam ľudí. V okolí je však nespočetne veľa možností trávenia voľného času, ktoré sme stihli využiť. Ak vám to okolnosti dovolia, určite nevynechajte pri pobyte v Tatrách možnosť vyviezť sa lanovkou a urobiť si túru v nádhernej prírode, ale nezabudnite si objednať lístky vopred online. Vyhnete sa tak davom turistov.

Odkiaľ zbierate všetky tie cestovateľské tipy? Sú len z Vašich skúseností, alebo čerpáte aj zo skúseností iných ľudí?

Ako som už spomínal, mnoho zaujímavých miest som už navštívil a zaujímavé inšpirácie na rôzne miesta sme čerpali aj z ďalších cestovateľských zdrojov. Cestovanie však nie je vždy ľahko realizovateľné práve kvôli mojim súčasným pracovným aktivitám. Rozhodol som sa vytvoriť tento cestovateľský portál z dôvodu, aby si ľudia mohli ušetriť čas a nájsť všetky dostupné informácie na jednom mieste.

Na aký úspech portálu Slovago ste najviac hrdý?

Na začiatku bolo dôležité mať pripravený špecifický obsah a základné funkcie, na ktorých mal byť projekt postavený. Stálo ma to veľa času, námahy a, samozrejme, nešlo by to bez pomoci ďalších ľudí, ktorí na projekte pracovali a ešte stále ho vyvíjajú. Som rád, že sa nám podarilo naplniť databázu objektov s cieľom podporiť cestovný ruch na Slovensku. Portál prešiel náročným procesom programovania, kedy sa doplnili ďalšie dôležité funkcie pre jeho správne fungovanie. Mojim cieľom bolo vytvoriť modernú web stránku, ktorá by spĺňala požiadavky ako rýchlosť, správne načítavanie v moderných prehliadačoch, či responzívny design, prostredníctvom ktorého sa web stránka prispôsobí zobrazeniu na mobilných zariadeniach či tabletoch. Som veľmi hrdý na to, že sa nám to všetko podarilo zrealizovať aj napriek neprajnému obdobiu pandémie Covidu-19.

Aké plány máte s portálom Slovago do budúcna?

Mojím cieľom je ponúkať široký výber ubytovania na Slovensku, ale aj propagovanie rôznych kultúrnych, športových, zábavných a iných podujatí pre širokú verejnosť. Naše služby sa snažíme neustále zlepšovať. Okrem toho chceme prinášať zaujímavé tipy na výlety po Slovensku prostredníctvom nášho blogu. Pre užívateľov portálu pripravujeme možnosť založenia užívateľského účtu, kde budú môcť pridávať vlastné fotografie, komentáre a hodnotenia objektov. Aby sme rozšírili povedomie o cestovateľskom portáli, ponúkame našim obchodným partnerom možnosť propagovať svoje služby a zviditeľniť sa ešte viac prostredníctvom našich sociálnych sietí Facebook a Instagram. Okrem fotografií a videí o cestovaní plánujeme zdieľať udalosti, podujatia a zaujímavé súťaže. Naše FB stránky a skupiny s pribúdajúcimi užívateľmi, ale aj ich zvýšenou aktivitou, prinesú nárast návštevnosti portálu a zároveň potencionálnych zákazníkov pre našich obchodných partnerov.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach FB a Instagrame, kde takmer pravidelne pridávame zaujímavé cestovateľské tipy a odporúčania, či súťaže o pobyty.

Buďte s nami v spojení!

Sme radi, ak s vami môžeme byť v spojení. Preto pre vás na našom portáli pripravujeme aj možnosť vytvorenia používateľského účtu. Po registrácii môžete zdieľať svoje vlastné fotografie, komentáre a hodnotenia objektov, čím pomôžete ostatným návštevníkom.
Aktívne pôsobíme aj na Facebooku, kde prevádzkujeme skupiny Cestovanie a turistika na Slovensku, Ubytovanie a výlety na Slovensku Liptov – Tatry – Ubytovanie. V týchto skupinách si na svoje príde každý milovník cestovania po Slovensku, ktorý tú nájde najvýhodnejšie ponuky a aktuality. Odporúčame sa do nich zapojiť aj v prípade, že ste majiteľom ubytovania. Rýchlo a jednoducho tu totiž môžete komunikovať so svojimi potenciálnymi zákazníkmi.
A v neposlednom rade, sledujte aj náš blog, kam pravidelne pridávame zaujímavé tipy a skúsenosti.

Ak sa Vám tento článok páčil, zdieľajte ho svojim priateľom

Zdieľať na Facebook