Biofarma príroda
V prekrásnom prostredí v blízkosti Stupavy v Malých Karpatoch nájdete salaš, farmu so zvieratami, detské ihrisko a veľa ďalšieho. Biofarma Príroda je miestom relaxu, oddychu a nádhernej prírody pre rodiny s deťmi.
Predstavte si, že ste v Bratislave, možno i v samotnom centre, a zatúžili ste po prírode, po tichu, po vôni a tôni nádherných stromov, po zvuku ovčích zvoncov. Jednoducho, zatúžili ste navštíviť salaš. Predstavte si, že ste dostali chuť na niečo špeciálne, na niečo slovenské. Domáce halušky, domáci ovčí syr, čerstvý horúci chlieb, koláč ako od babičky.
Pri budovaní Biofarmy v areáli bývalej botanickej záhrady Univerzity Komenského sme zistili, že nie je našim cieľom len produkovať naše vlastné výrobky, ale produkovať ich za udržania tohto klenotu, zázraku prírody a prínosu človeka, za uchovania toho, čo vytvorili generácie pred nami. Náš cieľ už nebol len vyrobiť, previezť a predať, ale pokúsiť sa vyrobiť tak, aby to okolie nepocítilo ani najmenej, aby boli príroda a zvieratá čo najskopojnešie a predať to i s tým pocitom, aký máme na farme my – s pocitom pokoja a relaxu, ktorý nám dáva tá nádhera okolo nás. Vytvoriť farmu. Vytvoriť Biofarmu. Ale vytvoriť farmu nesúcu to meno: Biofarma Príroda.
V areáli sa nachádzajú hospodárske zvieratá, hospodárske objekty ako mliečnica a pekáreň, ihriská, reštaurácia s letnou terasou. V areáli sa nachádza množstvo nádherných stromov a kríkov, lúky, ovocné sady, lesné škôlky, vinič. Farmu v čoraz väčšej miere objavujú školy a škôlky. Záujem o náučný charakter areálu prejavili aj stredné školy, dokonca tím pedagógov. Toto je rozmer farmy, ktorý sa budeme snažiť rozšíriť. Rastie záujem o pôvodné výrobky, o ich spôsob výroby, o ich možnosti a vplyv na zdravie.
Koliba
Reštaurácia sa nachádza v pôvodnej kolibe zo Zuberca. Koliba bola v Zuberci rozobratá a pôvodnou metódou postavená zo 95% pôvodného materiálu v areáli Biofarmy. Reštaurácia je otvorená denne počas celého roka. Podávame typické slovenské jedlá a nápoje ako halušky, pirohy, šúľance, baraní guláš, kapustnica, cesnaková polievka v bochníku a ovčí syr našej produkcie. Kapacita Koliby je približne 60 osôb, v letných mesiacoch sú k dispozícii aj kryté alebo nekryté letné drevené terasy.
Pekáreň
Pec je vyhrievaná drevom a chlieb a ostatné pekárenské výrobky, ktoré v nej skúšame piecť sú pečené v horúcej pare.
Celý areál Biofarmy vznikol ako výrobné stredisko pre reštaurácie Slovak pub a Bratislavská reštaurácia v Bratislave, do ktorých dodávame suroviny z farmy – ovčí syr, bryndzu a chlieb. Ťažiskom výroby pekárne Stará pekáreň je práve pšenično-ražný chlieb a bochníky, v ktorých podávame výbornú cesnakovú polievku v bochníku.